HU / EN

VISSZA / BACK


KÖNNYŰ LECKÉK
/ EASY LESSONS

2018

Műfaj / Genre:
dokumentumfilm
/ documentary

Rendezte / Directed by:
Zurbó Dorottya
/ Dorottya Zurbó

Bemutató / Premiere:
2018. október 11.
/ 11 October 2018

Produkció / Production:
magyar / Hungarian

78 perc / 78 min

IMDbA Könnyű leckék egy gyönyörű fiatal szomáliai lány életét tárja elénk, aki a felnőtté válás határán minden szálat el kell, hogy szakítson, ami hazájához köti, hogy új életet kezdhessen Magyarországon. A költői hangvételű filmben a leghétköznapibb szituációk során szembesülünk a legnagyobb tabukkal, ahogy a lány elindul az asszimiláció útján és lépésről lépésre elsajátítja az európai szokásokat. Édesanyja áll hozzá a legközelebb, ő segítette a szökését is, most mégis egyre nagyobb kulturális szakadék tátong köztük. Hogyan is mondhatná el neki a változásokat, amiken keresztül megy? Ez a belső vívódás és a feloldozás iránti vágy válik filmmé a vásznon és talán ez az egyetlen útja a vallomásnak is.

Zurbó Dorottya (A monostor gyermekei) dokumentumfilmjének világpremierjét a Locarnói Filmfesztivál Kritikusok Hete szekciójában tartották. 

/

Easy Lessons is a poetic journey of a beautiful, young girl, Kafia who on the brink of adulthood breaks up with everything she grew up with in Somalia. Cultural values, taboos and dogmas fall apart in the most casual situations while trying to adapt to a new life in Europe, Hungary. Her Mum helped her escape her fate but how can she explain the changes she lives through to her most loved one? She wants to do it for a sense of duty or a desire of resurrection, but how… This inner struggle becomes the film itself and maybe the only form of confessionSAJTÓ
/ PRESSSajtóanyag
Plakát


Mark